Slim bezit
in jouw e-home

Een e-home is het duurzame huis van de toekomst, waar je nu al in kunt wonen zonder dat je er omkijken naar hebt. Een e-home regelt dat een warmtepomp je huis duurzaam verwarmt in de winter en verkoelt in de zomer en dat er altijd warm water beschikbaar is. En de elektriciteit die hiervoor nodig is wordt zoveel mogelijk opgewekt met zonnepanelen.

Slim bezit

Met onze e-home service hoef je zelf niet te investeren in apparaten zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een batterij en laadpaal. Voor een vast bedrag per maand installeren en onderhouden wij jouw e-home. Dat noemen wij ‘slim bezit’. Het gemak en comfort van een duurzaam huis, zonder dat je daar omkijken naar hebt.

Member van de energietransitie

Met een e-home geniet je niet alleen van het comfort dat het jou biedt, maar draag je ook bij aan het versnellen van de energietransitie. Want die versnelling realiseren we samen. Door duurzaam te gaan wonen en dat mogelijk te maken.

Klaar voor de toekomst

Verandert jouw warmtevraag? Of komen er nieuwe technieken beschikbaar? Geen probleem. Het systeem is zo ontworpen dat we het kunnen aanpassen en uitbreiden. De ontwikkelingen gaan immers razendsnel en daarom maken jouw e-home zo dat hij kan mee ontwikkelen.

Verwarming en koeling

Je houdt je woning op een comfortabele temperatuur via vloerverwarming en -koeling. De hiervoor benodigde warmte wordt aangevoerd via een bodemsysteem in combinatie met een warmtepomp. De warmtepomp haalt op koude dagen warmte uit de bodem. Hiermee wordt jouw woning comfortabel warm. Op warme dagen is de woning ook te koelen tot enkele graden lager dan de buitentemperatuur.

Warm water

Jouw woning heeft een warmtapwater boiler van 180 liter. Met deze boiler kan je een finke tijd douchen, maar de douchetijd is wel afhankelijk van de grootte van de douchekop.

Met een 180 liter boiler geldt, in combinatie met een :

• Bespaar douche (6 liter per minuut) : 5 douchebeurten van 8 minuten
• Normale douche (9 liter per minuut) : 3 douchebeurten van 8 minuten

Het is mogelijk om een grotere boiler te plaatsen, vraag ons of uw bouwer naar de voorwaarden.

Zonnepanelen

Het gebouw wordt voorzien van zonnepanelen en daar kan jij optioneel een aantal panelen van huren. Op die manier wekken we zo veel mogelijk stroom zelf op. Jij en je buren hebben de mogelijkheid om deze panelen van ons te huren. De opgewekte stroom wordt via een kilowattuurmeter teruggeleverd aan de elektriciteitsleverancier. Deze stroom wordt gesaldeerd met de stroom die jouw elektrische apparaten verbruiken.

Naast de stroom die we samen opwekken, heb je een stroomcontract nodig bij een stroomleverancier. Zo kan de teruggeleverde stroom verrekend worden én heb jij voldoende stroom wanneer jij meer stroom nodig hebt dan de zonnepanelen op het dak opbrengen. Het is belangrijk dat je bij het betrekken van jouw nieuwe woning aan je stroomleverancier doorgeeft dat je zonne-energie opwekt.

Wat is van econic?

Wij investeren in de aanleg en het onderhoud van het systeem. Het is namelijk ons eigen systeem en we willen dat die het lang goed blijft doen.

• Het bronsysteem
• De leidingen door het gebouw (tot en met de warmtepomp in uw woning)

Als je kiest voor het huren van de apparatuur in jouw woning zijn en blijven wij ook eigenaar van deze onderdelen:

• De warmtepomp en het boilervat
• De zonnepanelen op het dak

Is hier iets mis mee? Dan staat onze storingsdienst voor je klaar om je te helpen. Ook als je de apparatuur van ons overneemt in combinatie met een servicecontract.

Waar ben jij verantwoordelijk voor?

Het vloerverwarmingssysteem is ook van jouzelf. Daarnaast ben jij zelf verantwoordelijk voor de thermostaat of ruimteregelaars.

Wonen in de Brugwachter?

Geniet dubbel vanuit het ruime terras naar de opkomende zon en de eerste boten die voorbij varen en het mooie Arentsburgh!

Schrijf je in